Beweeg­ coaching

‘Na een paar gesprekken kreeg ik van Willy lichamelijke oefeningen, hóe het werkt weet ik nog steeds niet maar wél dat ik daardoor weer letterlijk en figuurlijk meer contact met mezelf kreeg. Er kwamen emoties los die eerder verstopt leken te zitten ( ook mooie). Ik had geen idee dat deze lichamelijke oefeningen mij zo zouden helpen om beter te worden. Ik heb minder angst, herken nu de signalen van mijn lichaam en weet dan dat ik in kan grijpen. Het is wel door blijven oefenen, dat wel’.
Aldus een cliënt.

Beweegcoaching

Beweegcoaching; ‘wat moet ik mij daar bij voorstellen?’. Die vraag krijg ik regelmatig. Je lichaam, geest en ziel zijn een eenheid. Ze kunnen elkaar dus ook helpen. Fysiek in beweging komen zal je complete herstel bevorderen én werkt preventief! Zo kunnen lichaam stabiliteitsoefeningen van meerwaarde zijn. Door het centrum van je lichaam ( je core) te trainen help jij jezelf om sterker te worden, zowel fysiek als mentaal. Door inspanning krijg je ontspanning en er ontstaat meer balans en dat heeft een positief effect op je totale welbevinden. Ook looptraining zet ik graag in, door te wandelen op een matig tot intensief tempo. Het bevordert je algehele gezondheid. Tijdens hartscoaching (coaching na hartrevalidatie) is looptraining zeer waardevol in meerder opzichten. We beginnen met de juiste basishouding en van daaruit bouwen we op.

Je eerste stap zet je in beweging

Welke vorm van beweegcoaching ook, het is altijd een combinatie van bewegen én gesprekken. Er is voor iedereen passende beweging, samen gaan we kijken welke dat voor jou is. Zo is er bij een burn-out andere beweging gewenst dan bij een depressie en houden we altijd rekening met je klachten. Beweging die passend is én herstel bevorderend. Beweging werkt!

Beweegcoaching kan een mooie aanvulling zijn in je coachtraject. Wil je meer weten of ik hierin iets voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Share This