Leefstijl coaching

‘Na een online coachcursus had ik een gesprek met Willy en dit is wat ik zocht. Ik was heel tevreden met mijn leven maar wist dat ik meer kon, bij Willy vond ik het puntje op de i. Na iedere sessie wist ik beter wat ik wilde. Mijn voeding, hormonen, beweging; alles heeft dus met elkaar te maken? Ik keek iedere keer uit naar mijn sessie en was nieuwsgierig; ‘waar kom ik vandaag weer mee thuis?’. Willy kijkt naar het complete plaatje en doet dat op een ontspannen maar ook effectieve manier. Zo nu en dan doe ik nu een check-up sessie om te kijken waar ik nu sta en of ik nog de juiste koers vaar voor mezelf’
Aldus een cliënt.

Leefstijl coaching

Leefstijl coaching is breed inzetbaar en altijd gericht op keuzes die je wilt maken met de focus op gezondheid en gedrag. Samengevat: ‘gezond gedrag’.
Of het nu gericht is op werk-, school- of privé situatie, iedereen heeft wel eens een moment in het leven dat je denkt; ‘het gaat goed met mij maar ik wil wel wat anders maar wat en hoe dan?’. Dát zijn nu precies de momenten dat het prettig is om mij als coach een stukje met je mee te laten wandelen. Door de situatie vanuit verschillende oogpunten te bekijken kom je tot ( soms verassende) antwoorden voor jezelf. Die inzichten zetten je letterlijk en figuurlijk in beweging zodat jij tot keuzes komt en die uit gaat voeren. Ieder mens heeft behoefte aan zelfontwikkeling en het is goed om daar gericht tijd voor te maken en in jezelf te investeren. Dat geeft voldoening, je weet waar je voor gaat! Leefstijlcoaching is ook leuk. Het is toch fijn om tijd voor jezelf te maken en enthousiast te worden van wat je gaat doen? Zoek je eigen antwoorden, pak die kans en geniet! Leefstijlcoaching overlapt verschillende leefstijlgebieden, het vergroot je zelfredzaamheid en eigen functioneren.

Klim de berg op zodat je de wereld kan zien en geniet bij iedere stap van het uitzicht

Naast leefstijl coaching heb ik nog extra aantekeningen die een waardevolle aanvulling kunnen zijn voor je:

  • Hormooncoaching; hormonen hebben veel effect op vrouwen en hebben invloed op de leefstijl. Ik neem dan vaak ook de invloed van de hormonen mee in het complete plaatje.
  • Hartcoaching; na hartfalen volgt men vaak hartrevalidatie, maar dan? Je lichaam is veranderd, je kan niet meer wat je voorheen deed en je bent onzeker geworden. Hartcoaching is een mooie aanvulling na hartrevalidatie.
  • Voedingsleer; gezonde voeding is een wezenlijk onderdeel van gezond gedrag. Waarom eet jij wat je eet? Van wezenlijk invloed op ieders leefstijl.

Leefstijlcoaching werkt preventief én wordt ook ingezet als check-up na bijvoorbeeld herstel van een burn-out. Het is dé manier om je op een positieve manier te ontwikkelen zodat je blijft genieten van wat je bereikt in je leven. Ik zeg: Doen!

Share This