Burn-out begeleiding

‘Ik kon niet meer, ik was zo verschrikkelijk moe en voelde mij door een ieder onbegrepen. Een burn-out zei mijn huisarts…..ik?! Het zette mijn hele wereld op z’n kop. Het huishouden, mijn werk; niks lukte mij meer en ik wist niet hoe ik het op moest lossen. Met veel geduld wist Willy mij hoop te geven en begeleide mij deskundig. Ik zag het niet toen ik nog in het coachtraject zat maar nu ik achterom kijk zie ik dat het een geweldige kans was. Het was zwaar maar het coachtraject heeft mij veranderd en weer vertrouwen in de toekomst gegeven’.
Aldus een cliënt

Burn-out begeleiding.

Een burn-out, je zal het maar hebben, maar wat is het nu precies? Een burn-out is een fysiologische aandoening, je voelt je emotioneel en fysiek uitgeput en kan weinig tot niets presteren. Een voorheen simpele opdracht of een beslissing nemen is nu al moeilijk voor je. Je hebt te kampen met (vaak meerdere) lichamelijke klachten, zoals; buik- en hoofdpijn, concentratie verlies, slaapproblemen, emoties die alle kanten op gaan. Bij het opstaan is je energie potje al compleet leeg. Een burn-out is dan ook een energiestoornis, een combinatie van langdurige stress en emotionele overbelasting. Herkenbaar voor je? Dan is het tijd om professionele hulp in te schakelen!

Je grenzen aangeven, is respect hebben voor jezelf

We beginnen met de nodige informatie te verzamelen. Met al deze inzichten ontwikkelen we nieuwe gedachten- en gedragspatronen die je in stapjes uit kan voeren en die je weer in verbinding brengen met je hoofd, hart en handen. Het totale coachtraject is er op gericht om je gehele emotioneel-, sociaal-, en lichamelijk welbevinden te bevorderen. Herstellen van een burn-out verloopt altijd via verschillende fases, het tempo is per persoon altijd verschillend. Tóch zijn alle fases nodig om te doorlopen om tot blijvend herstel te komen. Begeleiding terug naar de werkvloer is hierin vaak een belangrijk onderdeel. Indien nodig kan ik een adviserende rol spelen naar je werkorganisatie en/of bedrijfsarts. Omdat het jouw proces is zal dit altijd via jou gecommuniceerd worden.

Omdat langdurige stress vaak de veroorzaker is van een burn-out geef ik burn-out begeleiding altijd in combinatie met stresscounseling. Herstel is zeker mogelijk! Jouw eigen motivatie is hierin van groot belang. Stap voor stap zal ik je weten te inspireren en motiveren, op naar vernieuwde energie!

Heb je nog vragen, wil je weten of ik iets voor je kan betekenen? Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Share This