Stress­ counseling

‘Ik kon niet meer, ik was zo verschrikkelijk moe en voelde mij door een ieder onbegrepen. Een burn-out zei mijn huisarts…..ik?! Het zette mijn hele wereld op z’n kop. Het huishouden, mijn werk; niks lukte mij meer en ik wist niet hoe ik het op moest lossen. Met veel geduld wist Willy mij hoop te geven en begeleide mij deskundig. Ik zag het niet toen ik nog in het coachtraject zat maar nu ik achterom kijk zie ik dat het een geweldige kans was. Het was zwaar maar het coachtraject heeft mij veranderd en weer vertrouwen in de toekomst gegeven’.
Aldus een cliënt

Stresscounseling

Iedereen ervaart wel eens stress in zijn of haar leven, de stressfysiologie heeft veel verschillende stress niveaus, vaak negatief maar ook positief. Als de stress te lang duurt dan worden er grenzen overschreden en er ontstaat overbelasting. Dit geeft klachten die zowel lichamelijk als geestelijk vele gevolgen kunnen hebben. Denk aan overgewicht, hartfalen, burn-out, nek- en schouder klachten, piekeren, angsten etc. Door de overbelasting worden er allerlei mechanismes geactiveerd, ieder heeft hierin een eigen unieke manier. Feit is: je bent uit balans.

Soms is loslaten veel krachtiger dan verdedigen of vasthouden

Bij langdurige stress klachten is het belangrijk om professionele hulp in te schakelen. Door stress counseling in te zetten kijken we eerst hoe het bij jou werkt, hoe ga jij om met stress? Welk mechanisme gaat bij stress bij jou in werking? Welke patronen zijn effectief en welke zou je beter aan kunnen passen? Dat puzzeltje gaan we samen ontdekken en de stukjes op de juiste plek leggen. Van daaruit gaan we nieuwe veranderingen toepassen, hiervoor zet ik verschillende praktische tools in.

Bij stresscounseling zet ik altijd mijn vaardigheden als coach en counselor in, dit omdat we kijken naar de diepere laag. Wat zijn je eigenschappen? Wat is je denkstijl, je mindset? Er zijn zoveel factoren die bepalend zijn om hoe jij met stress om gaat. Jij gaat leren je eigen emoties en stress verhogende gedachten en patronen te herkennen. Door te relativeren en effectief om leren gaan met stress ontwikkel je balans tussen in- en ontspanning en dát is een kostbare investering en geeft je meer levensplezier.

Wil jij meer weten over stress of heb je gewoon een vraag? Neem gerust contact met mij op, in een vrijblijvend kennismakingsgesprek vertel ik je er graag meer over.

Share This